Sommarresan 2023

Bilder från sommarresan till trakterna kring Borås

Hos Sven-Arne Kallin, Häglared

En trädgård med lundmiljö där träd och andra växter är i harmoni med varandra och miljön utanför. Här trängs bland annat bergvallmo, vivor, rhododendron och magnolia. Färgrikedom och frösådda sällsyntheter spelar stor roll. En plats för alla, så väl för nybörjare som proffs.
Här intog vi vår medhavda fikakorg.

 

 

 

 

 

 

Hos Åke & Inger Rindekrans, Brämhult

En stenrik villaträdgård som vuxit fram under drygt 20 år. Trädgården har många olika träd, buskar och perenner. En bäck med damm finns, liksom många stenpartier. Här finns även frukt, bär och grönsaker till husbehov.

Lunch på Hofsnäs herrgård

 

Hos Anita & Per-Axel Bergquist, Gånghester

När huset med den 700 kvm stora trädgården köptes på 1970-talet fanns i stort sett bara en gräsmatta och ett par fruktträd. Detta har under åren ersatts av perenner, buskar och små träd samt gångar med gatsten. Trädgården uppmärksammades med en stor artikel i Trädgårds Amatören TA 3:2021.

 

Hos Inger & Sven Frändås, Ulricehamn

Trädgården ligger i en sluttning ovan sjön Åsunden. Tomten är på drygt 3000 kvadratmeter och läget klassas som zon 5. Här har Inger tillsammans med sin man Sven i drygt fyrtio år samlat erfarenheter från i runda tal 2000 arter.