24 november – “Så tar jag hand om skörden och odlar under hösten och vintern”
Farbror Grön föreläste om hur vi bäst tar hand om skörden, vad som behöver göras den här årstiden i trädgården/odlingen, hur man kan höst- och vinterodla samt planera för kommande säsong. Vi fick bland annat ta del av hur man tillverkar sin egen kaviar av äggen från den spanska skogssnigeln. På mötet deltog 99 personer. (Bilderna är publicerade med tillstånd av Johannes alias Farbror Grön.)
27 oktober – “En samlares trädgård”
Jacky Thang beskriver sig själv som en växtnörd som samlar på många olika växter samtidigt. Under föreläsningen berättade han om sina växter och sitt växtsamlande och visade många vackra bilder från sina trädgårdar. Nedan visas ett axplock av bilderna. Den som är intresserad av att se fler bilder hittar dem i bildspelet som finns inlänkat. På mötet deltog 51 personer. (Bilderna och bildspelet är publicerade med tillstånd av Jacky.)
Bildspel för nedladdning: En trädgårdsnörd som aldrig kan få nog (pdf-fil, 54MB)
29 september – “Vargaslätten”
Gerben Tjeerdsma berättade om Vargaslätten i Simlångsdalen i Halland – en oas där arkitektur, hantverk, konst, natur och skönhet möts. Intressant information om Vargaslättens historik och det arbete som pågår där nu förmedlades och många vackra bilder visades. Under kvällen fanns även en mängd olika lökar till försäljning. På mötet deltog 64 personer. (Bilderna publicerade med tillstånd av Gerben.)
25 augusti – ”Ett fönster till pionernas värld”
Leena Liljefors, ordförande i Svenska Pionsällskapet, föreläste om pioner och visade många vackra bilder. På grund av försenade tåg blev kvällens föreläsning försenad och det blev lite ont om tid att hinna med hela det tänkta programmet. Gå gärna till pionsällskapets hemsida https://pionisten.se/ för mer information om pioner. På mötet deltog 64 personer. (Bilderna publicerade med tillstånd av Leena.)
28 april – ”Älskade pelargoner”
Ragnhild Lorefors, länsansvarig på Svenska Pelargonsällskapet, och Marie Magnusson föreläste om pelargoner. Tillsammans förmedlade de information om pelargonens historia och ursprung, olika sorter, övervintring, skötsel och föryngring. Det visades även bilder på många olika pelargoner. Efter föreläsningen fanns det fina sticklingar av lite mer ovanliga sorter till försäljning. På mötet deltog 74 personer. (Bilderna publicerade med tillstånd av Ragnhild.)
31 mars – ”Årsmöte och bildspel om bin och biodling”
58 personer deltog på föreningens årsmöte. Efter årsmötesförhandlingarna och kvällens fikastund visade Lennart Erlandsson från Bankeryd ett bildspel på temat “Bin och biodling” där vackra bilder och videosekvenser varvades med intressant information om bin och biodling. Mötet avslutades med dragning på kvällens blomsterlotteri.