Aktuellt program

Föreningens program för våren och försommaren 2022

Aktiviteterna genomförs endast om rådande restriktioner medger detta och deltagande sker endast under förutsättning att man är frisk och att man håller avstånd till övriga besökare.

Du som inte är medlem betalar 50:- i entréavgift vid föreningens månadsmöten.

Programblad för nedladdning Vårprogram_2022

Torsdag den 31 mars kl. 19.00 – Årsmöte + Föreläsning om bin och biodlingBild av honungsbi

Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Föreningen bjuder på fika och säljer lotter på blomsterlotteri med många vinster. Efter fikat föreläser Maria & Lennart Erlandsson om bin och biodling.

Bild på Ragnhild Lorefors

Torsdag den 28 april kl. 19.00 – Älskade pelargoner

Ragnhild Lorefors föreläser tillsammans med Marie Magnusson om pelargonens historia, olika sorter, skötsel och föryngring av pelargoner. Det kommer även finnas sticklingar till försäljning för den som är sugen på att köpa.

Ragnhild Lorefors är länsansvarig på Svenska Pelargonsällskapet och Marie Magnusson är medlem i Bankeryds trädgårdsförening.

Tisdag den 10 maj kl. 18.30 – Inköpskväll på Backamo Handelsträdgård

Presentation av årets nyheter och rabatterade inköp. Medlemskortet ska bäras väl synligt för erhållande av rabatt. Backamo Handelsträdgård och föreningen bjuder på kaffe & te med dopp.

Torsdag den 19 maj kl. 15.00 – 18.00 – Trädgårdsbesök i Trånghalla

Anna-Karin Nordmark öppnar sin trädgård där konst och växter möts i en skön förening.

Välkomna till Trånghallavägen 74!

Lördag den 21 maj kl. 10.00 – Växtmarknad på Eklundshov

Vi samlas vid paviljongen hos Eklundshovs koloniträdgårdsförening i Kortebo för växtmarknad i samarbete med Eklundshov. Skänk ditt överskott av fröer, sticklingar, plantor, trädgårdsprylar, böcker, tidningar mm till föreningarna som säljer dem för en billig penning.

Medtag egen fikakorg.

Tisdag den 31 maj kl. 18.30 Guidad vandring i Grytet

Grytet är en storslagen vildmarksträdgård som trädgårdsmästare M P Andersén skapade i en naturskön ravin vid Dunkehallaån. Buskage av azalea, näckrosdammar och jättelika tujor utgör rester av den exotiska trädgården.

Vi samlas vid Dalviks centrum. Stadiga skor rekommenderas.

Lördag den 11 juni – Sommarresa till trakterna kring Skövde och Skara

Vi åker från Attarpsskolans parkering kl 07:00 och beräknas vara hemma igen ca kl 20:00. På vägen till resans första trädgårdsbesök intar vi egen medhavd förmiddagsfika.

Dagens första besök blir hos Ludvig Johansson. Med fokus på exotiska växter har han skapat en djungel med ovanliga träd och buskar. Det finns möjlighet att beställa växter i förväg, för mer info se exot.se

Under dagen besöker vi även Karin och Stellan Olsson och deras stora trädgård på 5000 kvm. Vi planerar att hinna med ytterligare två trädgårdsbesök, lunch samt eftermiddagsfika. Mer information om trädgårdarna ges under resan.

Vid eventuella frågor kontakta Bengt-Göran Wester via e-mail westers78@hotmail.com alternativt telefon 073 – 626 8095.

Anmälan till resan kan göras under perioden 1-15 april till Bernt Hernell och sker enbart via e-mail till bernt.hernell@telia.com

Priset för resan är 500 kr och det inkluderar bussresa, lunch, eftermiddagsfika och besök i flera privata trädgårdar, eventuellt bränsletillägg kan tillkomma.

Resan ska vara betald senast 30 april och betalning görs via föreningens bankgiro 507–2590 alternativt via swish till 070-684 25 65 (Evert Östvall).