Sommarresan 2015

Bilder från sommarresan 2015

Resa 1 Resa 2 Resa 3

Birgitta Simonsson, Värnamo

Strandtomt vid Vidösterns strand, uppbyggd med sten och egentillverkad konst i olika material. Växtmaterialet är blandat med samlarväxter i olika typer av rabatter. Fruktträd, bärbuskar och fina grönsaksland.

Bengt Tonnvik, Vittaryd, Värnamo

En naturträdgård med mycket berg och sten, dammar och bäck. Blandat växtmaterial med mängder av blommor och ca 400 vedartade träd och buskar. Höjdpunkterna i juni är rododendron, Cypripedium och magnolior.

Jamie Padraza och Ingrid Savall Gemla

En designad trädgård med naturen som rättesnöre Då trädgården har norrläge så upptar woodland och surjordsrabatter en stor del. Även en klippträdgård finns. På framsidan finns pergolor och fruktträd.

Lunch på Araby värdshus, Växjö

Ingrid och Ingemar Olsson, Växjö

En mindre trädgård, men en pärla med blandade växter. Japanska lönnar, buskar av olika slag. Ovanliga växter är värda ett eller flera försök. Ett litet apträd kämpar för sin överlevnad, 40-åriga buskar har ersatts med bl.a. med små rododendron

Sara Bäckmo, Bökebacken, Vederslöv – “Skillnadens trädgård – Ett trädgårdsskafferi”

Sara föreläser hos oss i mars och nu ska vi besöka henne. Hon odlar bl.a. 150 olika grönsaker och är självförsörjande en stor del av året. Här på landet får vi se hur hon odlar på olika sätt, och delar med sig av sin kunskap, ger råd och tips. Detta ger både yttre och inre välbefinnande.

Kvällsfika intas på Suzies café i Hjälmseryd