Möten 2019

28 november ”Gamla och nya favoriter

Camilla Daher har alldeles nyss gett upp sin paradisträdgård i Värnamo och flyttat till Gnosjö för ett nytt stort projekt. Den här kvällen föreläste Camilla om gamla favoriter och nya bekantskaper i ett älskat kaos. På mötet deltog 64 personer.

 

24 oktober ”Chelsey Flower Show

Maria Engblom från Rosebud’s Tours berättade om sitt företag som har trädgårdsresor som specialitet. Maria berättade om och visade bilder från sina resor till Chelsey Flower Show som äger rum i London i slutet av maj varje år. På mötet deltog 83 personer.

 

26 september ”Växter från när och fjärran

Jonas Grund från Stolpens trädgård i Kristinehamn i Värmland berättade om växter från när och fjärran och visade vackra bilder från både egna trädgårdar och andras. Jonas hade också med sig växter till försäljning. På mötet deltog 96 personer. (Bilderna publicerade med tillstånd av Jonas.)

 

 

29 augusti ”Alpiner och andra udda växter

Gerben Tjeerdsma från Gerbianska Trädgården på Råda säteri i Mölnlycke besökte föreningen och visade vackra bilder på alpiner och andra udda växter. Han berättade vilka som är odlingsvärda och vilka förutsättningar de kräver baserat på hur de växer i sin naturliga miljö. Vi fick även tillfälle att handla växter, fröer och lökar som Gerben hade med sig. På mötet deltog 80 personer.

 

25 april ”Odla där du är

Johannes Wätterbäck, alias Farbror Grön, höll en intressant, inspirerande och rolig föreläsning på temat ”Odla där du är”. Man behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla. Johannes berättade hur man enkelt kan odla goda grönsaker i fönster, på balkong, på takterrass, i pallkrage, i växthus och på friland. Den som vågade kunde även provsmaka en hemgjord chilisås som Johannes bjöd på. På mötet deltog 137 personer. (Bilderna publicerade med tillstånd av Johannes.)

 

 

28 mars  Odla i växthus

Linda Aldelius från Aldelius Trädgårdsdesign i Skillingaryd föreläste i ämnet ”Att odla i växthus”. Vad passar bäst i växthus och varför? Vi fick även tips och inspiration på hur man kan förlänga odlingssäsongen. På mötet deltog 92 personer.

 

28 februari – ”Min Dahlia-värld

Annika Christoffersson höll föredrag på temat “Min Dahlia-värld” och förmedlade mängder av  information om dahlior, dess historia, olika arter och kategorier samt hur de ska odlas och förökas. Annika visade många fina bilder under kvällen och avslutade med att visa hur man delar på dahliaknölar. Under kvällen öppnade även anmälan till årets sommarresa som äger rum den 15 juni. På mötet deltog 100 personer. (Bilderna tagna av och publicerade med tillstånd av Annika.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 Januari ”Årsmöte och föreläsning av Åsa Karlsson”

113 medlemmar deltog på föreningens årsmöte. Efter årsmötesförhandlingarna och kvällens fikastund föreläste Åsa Karlsson från Vättersnäs, ”Fröken Karlssons täppa”. Temat var ”Hur man skapar en trädgård – väggar, golv och rum” och Åsa visade många inspirerande bilder från sin egen och andras trädgårdar. Mötet avslutades med dragning på kvällens blomsterlotteri.