Möten 2018

29 November – “Min din och allas våra trädgårdar”

Gunnel Carlsson höll ett inspirerande föredrag på temat ”Min, din och allas våra trädgårdar – om människor, möten och favoritväxter”. Gunnel berättade om trädgårdens betydelse för oss alla och varför den är viktig alla årets månader. På mötet deltog 113 personer.

 

25 oktober – “Gigeryds gård”

Johanna Larsson berättade om Gigeryds gård och den potatis- och jordgubbsodling som familjen driver. Gården har varit i bruk sedan 1840-talet och har alltid varit i familjens ägo. Det har tidigare funnits kor, grisar och hästar på gården men idag satsas det helhjärtat på jordgubbar och potatis.       På mötet deltog 78 personer.

27 September – ”Bland lökar och knölar”

Christin Marcelius som driver företaget Trädgårdslyftet höll ett intressant föredrag om lökar, knölar och rhizomer och visade vackra bilder. Christin hade också med sig en mängd olika lökar till försäljning. På mötet deltog 89 personer. (Bilderna tagna av och publicerade med tillstånd av Christin.)

 

 

 

 

30 Augusti – ”Orkidéer”

Mikael S Andersson, VD på Tjörns Trädgårdar och ordförande i Svenska orkidésällskapet, höll ett intressant föredrag om orkidéer och visade många vackra bilder. Mikael visade även hur man planterar om och sköter sina orkidéer. På mötet deltog 68 personer. (Bilderna publicerade med tillstånd av Mikael.)

 

 

 

26 April – ”Nyströms trädgård och växtmarknad”

Per Tjädermark från Nyströms trädgård besökte oss och visade många fina växter, både gamla och nya sorter. Efter föredrag och fika avslutades kvällen med växtmarknad. På mötet deltog 114 personer.

22 Mars – ”Rhododendronsläktet”

Bengt Carlsson, Ordförande och Planthunters för Svenska Rhododendronsällskapet, föreläste om rhododendronsläktet och visade många vackra bilder på både blad och blommor. På mötet deltog 66 personer. (Bilderna tagna av och publicerade med tillstånd av Bengt.)

Pachysantum x yakushimanum

Okänd art vid Guadidi lake i Yunnan

 

Blewbury 1

 

Monach Horizon

Adenogynum x rex

 

22 Februari –”Vårblommande buskar”

Hortonomen Inger Palmstierna – erfaren trädgårdsmästare, journalist, föreläsare m.m. – föreläste om vårblommande buskar och presenterade bilder på buskar med fina knoppar, blommor, hängen och bladverk. På mötet deltog 90 medlemmar. Under kvällen öppnade även anmälan till årets sommarresa som äger rum den 16 juni. (Bilderna tagna av och publicerade med tillstånd av Inger.)

Trollhassel – Hamamelis

Hybridolvon – Viburnum × burkwoodii

25 Januari – ”Årsmöte och bildvisning”

Ett 90-tal medlemmar deltog på föreningens årsmöte. Efter årsmötesförhandlingarna och kvällens fikastund visade Helmut Herz tillsammans med Bernt Hernell vackra bilder från Helmuts trädgård och hem. Dessa bilder finns presenterade i en egen flik under rubriken Medlemsträdgården.